Jodie: “Nek Aku Main e Apik, Aku Wis Ngejak Echa Soemantri Battle”

Mergo aku selo, akhir e aku iso ngobrol selo ro Jodie. Jodie ki konco kuliahku. Wis jan idola tenan Jodie ki. Kurang opo jal. Wis musisi, ngganteng, gaul meneh. Tur bocah e selone pol-pol an nganti iso nge-drum-i akeh band. Seko Punel Troopers nganti Allison.

Jodie apik e ra ketulungan. Ta’ kon mubeng Jogja masang spanduk we gelem. Direwangi kucing-kucingan ro satpam kampus sebelah. Mbengi-mbengi udan-udang ngrewangi masang lampu nggo ben-ben an yo dtandangi.

Sesuk Jodie wis entuk gawean anyar. Dadi pegawai bank ternama. Jarene ben sugih. Nek wis sugih de’e meh mugar Kepel sing saiki wis ilang mergo kampus Fisipol pengen koyo tonggo ne, Ekonomi.

Bar kuwi nek sugih, Jodie meh gawe konser ben band idolane reuni. Tapi jare de’ e pengen munggah kaji ndisik ben koyo Rhoma Irama. Kaji tapi ngeband.

Wis lah, timbangan e aku kakean cangkem, nyoh woconen

Kowe ki ganteng, gaul, cah band. Kurang mu opo to, Jod ?

Kurang sugih, Jek. Nek aku sugih aku wis dodolan nang nduwur mobil Alphard pick up

 Kowe seneng drum set merk opo, Jod ?

Pearl. Aku cinta mati ro Pearl. Karo DW, tapi luwih seneng Pearl. Nek aku Pearl drum sak hardware e, simbal Zildjian, stike Vater, wis kui tok.

Drummer favoritmu sopo Jod, sing seko Indonesia ?

Echa Soemantri, wingi pas UGM Jazz maen de’e. De’e drummere Tompi

Idola Cilik ?

Yo kui barang. Eno netral wae kalah . Yoyo Padi wae kalah. Ikmal The Rock bedo tipis

Ikmal ki anak e Jelly Tobing, Jod ?

Hooh, anak kandung.

Echa Soemantri apik le ngopo, Jod ?

Maene afu-afuan. Echa ki, power ada, karakter ada, skill ada, maen e stabil. Pokoke drummer ki kudu memenuhi syarat-syarat power, skill, stabil, karakter. Nah Echa duwe kabeh kui

Saiki nek drummer indonesia sing bosok sopo, Jod ?

Aku, Jek

Asem, tenanan ki lho. Aku ki pengen ngobrol karo musisi

Nek aku maene apik, aku wis ngejak Echa battle, Jek. Tenan iki

Yo ngene. Saiki band sing drummer e afu sopo wis. Ojo ngomong The Allison po Punel

Drummere Kuburan. Kui cocoke dadi pelawak mbangane drummer. Afu tenan to wonge. Iyo ra?

Kowe biasane nek tutorial drum lagu ne opo, Jod ?

Mmmm…opo wae sing kiro2 gampang dipelajari.

Kowe ajar drum ket kapan e ?

Kelas 4 SD. Mbiyen wis seneng-seneng tiru-tiru gaya nge-drum. Lagu pertama sing tak pelajari ki Dewa 19,  Kirana. Joss tenan lagune

Afu tenan kok Dewa jaman kuwi ki. Saiki bosok e ampun-ampunan

Aku nek sugih, aku wani mbayar larang dewa 19 ro DR.PM, tak kon reunion, dengan gaya yg sama ketika dulu eksis

Afuuuu DR PM. Kuwi ki sa’jane band potensial, Jod

Bintang e loro kui

Drummer e Ronald

Hooh

Bassis Dani Supit suk ngerewangi KLa. Gitaris e Marshall

Kui ibarate Funky Kopral je. Sak player uteke rolas kabeh

Bener Jod. Sayang wae Erwin metu

Hooh. Vokalis penggantine malah ndlogok. Karakter DR. PM dadi band menye-menye semenjak kui

Mbiyen kok kowe milih drum Jod ? kok ra nggitar wae

Jawabane simpel. Aku ndelok not balok dan kunci-kunci ki mumet ndasku. Aku luwih seneng alat musik sing nganggo nalar. dipelajari tanpa nganggo kunci-kunci. Kedua, drum kui menurutku alat sing paling apik nek arep mbok tambah-tambahke. Misal tom mu arep 12 cacahe yo iso, arep tom mu mung 1 yo iso. Arep setup mu arep kebak nganti koe ra iso metu yo iso. Penak beud lah pokoke. Nek gitar dan bass kan mung gitar, ampli, efek. Uwis kui tok

Influence mu sopo Jod ?

Sing tak senengi nganti saiki adalah Limp Bizkit. Kui gaya permainane drummere ro beat-beat e apik tenan. Maklum, de’e dasare drummer jazz mbiyen. Kon ngedrumi musik hip metal dadine malah wangun

Nek mantan-mantan jazz cen wangun yo Jod ?

Hooh, jazz ki dasar je. Arep musik e koyo opo, tetep dasare jazz. Koe ngerti Gilang Ramadhan to?

Reti

Ono sing luwih wangun ketimbang de’e

Sopo ? Gilang drummer e Wayang ?

Wahahaha. Dudu. Jenenge Denny AJD.

Wis tau krungu jod

Mbiyen drummere Opera Band. Kui uteke nang endi-endi, Jek. Nang tangan kiwo tengen, nang sikil kiwo tengen. Search wae nang youtube

Nek kowe ket mbiyen tetep ning punk Jod ?

Hooh. Dasar e punk, mung saiki yo seneng metal

Metal dan punk kan beat-beat e terkenal cepet tur rapet, tangan mu karo sikilmu wis tau cedera rung ?

Iyo kudu cepet, sampe saat ini during. Aku tekan saiki isih bermasalah ro sing jenenge tempo. Angel beud.

Sik Jod, kowe saiki wis iso moco not balok ?

Nek not balok drum sithik-sithik, tapi rung lancer

Njuk pas gawe lagu piye Jod ?

Dudu aku sing nggawe, aku mung ngisi beat-beat e wae. Aku durung se pro kui

Iki pertanyaan awam lho. Lah carane ngisi piye jod nek kowe ra raeti not e ?

Ngene. Aku ngrungoke gitarane sik, njuk tak isi ro beat-beat ku. Beat-beat dasar punk. Njuk tempone tak sesuaike. Dadi aku mung modal tempo ro beat wae. Nek misal aku dikon nggambar piye not baloke lagu-lagu ku, mending aku mati wae

Dadi kowe ngandelke insting mu Jod ?

Yup anda benar 100 persen. Jenenge wae otodidak Jek

Sik Jod, kowe ngomong sinau otodidak. Ra ono babar blas sing ngajari kowe ?

Video dan videoklip

Kowe duwe drum set dewe Jod ?

Ora, ki lagi nyicil sithik-sithik. Nek wis kerjo paling aku meh mbangun studio drum khusus nggo aku

Umpomo kowe dikei kesempatan nge-jam kowe pgn nge-jam karo sopo ?

Luar po dalem ki?

Loro loro ne, lek ndang

Nek dalem, Echa ro Sandy PAS Band. Nek njobo, Jason Bittner ro Phil Collins

Sandy kan akeh dikritik PASer, Jod. Malah do pengen Richard Mutter balen

Nek aku seneng permainane sih. Nek nang pas e bioso wae sih

Kowe sok delok drum band sekolahan ra Jod ?

Hahahaha kenopo?

Nek kowe dadi pelatih e, kowe arep ngopo Jod ?

Tak latih, bermain drum band dicampur dengan gaya cheerleader. Dadi iso wae pas main dengan gaya piramida. Wangun tenan kui. Njuk ono efek api-api ne barang

Kowe pengen berpartner karo sopo nek dadi pelatih drum band ?

Karo ketua marching band UGM. Mbiyen mlebu UGM ki aku duwe niat meh melu marching band je, tapi ra sido. Tiba2 wae males

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *